Mariborski radio študent

Nova spletna stran!

Preglejujete arhivsko spletno stran Mariborskega radia študent. Februarja 2014 smo bili stari 24. let - takrat smo nadgradili vsebine. Tehnologija pa ne sme zaostajati za kvaliteto vsebin! Pojdite na novo spletno stran ➔

Odprti termin


Kopy Kat ta vikend v Stolpu 3!

MC Kopy Kat je reperka originalno iz Cleavlanda, ki trenutno živi in ustvarja v Beogradu. V torek ste jo imeli priložnost slišati v živo iz studija Radia Študent, seveda na frekvenci Radia Študent Ljubljana v sklopu projekta Afterparty ob desetih in deset minut dopoldne. Danes nastopi v živo v klubu Gromka na Metelkovi v Ljubljani v sklopu serialke Trashinjice, kjer ji bosta pomagala ohlajati publiko Svemir Mango in Cica Mica. Naslednji dan, se pravi jutri,  pa jo imate videti doma, v Stolpu 3, skupaj z bendom Epp Epp, bendom Katie Woznicki, seveda MC-jke Kopy Kat. Set z Afterpartija imate možnost slšati na Bandcamp strani MC-jke Kopy Kat. Presenečeni nad hitrostjo objave vsekakor.

Preberi več

Style Wars 2

Stlye Wars 2

Vrnimo se v obdobje, ko smo takoimenovana mladina iz ulice, nekaj strogo resnih, a uporniških posameznikov, upala bi si nas uvrstiti v kategorijo »deeply dark blue teenagerje«, predvsem veliko raziskovali, eksperimentirali, modrovali, razglabljali o kulturi, o  načinu življenja, vrednotah in stališčih pripadnikov določene subkulture kot tudi subkulture kot take. Vse to in še mnogo, mnogo. Ko osvežim spomine na to obdobje, se samo nasmehnem. Tako, z velikim srcem. Nikakor ne morem mimo dejstva in neomeniti, da je v meni največji pečat pustila glasba, ki sem jo vedno rada poslušala ob kreativnem in strastnem ustvarjanju.

Preberi več

Skrivnosti neodvisne filmske produkcije

Filmi Film Factory v trdi oblikiČlani filmskega društva Film Factory, ob podpori Slovenskega filmskega centra in programa Mladi v akciji pripravljajo nov,  do sedaj njihov najobsežnejši vzgojno-izobraževalni projekt: Skrivnosti neodvisne filmske produkcije. Filmsko društvo Film Factory je mlado, inovativno in ustvarjalno društvo, katerega člani so zagnani in ustvarjalni študentje. Na uvodnem predavanju na Univerzi v Mariboru, so nam v torek, 14.1.2014 postregli s teoretičnimi razlogi in krajšimi filmskimi poslasticami v treh raznolikih filmskih sklopih ter opozorili, da zaradi tehnologije, ki nas obkroža, ni izgovorov, da ne moremo posneti filma. Od kratkega filma Kriza posnetega z mobilnim telefonom, mimo 3D animiranega Zadnjega kosila ter stop motion filma o nagajivih vezalkah.

Preberi več

Predavanje: How to Make Things Blink?

V torek, 14. januarja 2014, je v Univerzitetni galeriji Maribor predaval Guillaume Stagnaro. Predavanje je bilo poimenovano How to make things blink (prosto prevedeno: Kako narediti, da stvari utripajo). Dan pred tem, 13. Januarja, je bila pod njegovim vodstvom izvedena tudi istoimenska delavnica, kjer so sodelujoči lahko prinesli in priredili lastno elektronsko napravo s pomočjo elektronskega vezja, ki je omogočalo manipuliranje te narave (recimo moč ventilatorja, utripanje namizne svetilke in podobno). Delavnica in predavanje sta potekala kot spremljevalni program umetnikove intervencije v javnem prostoru Fluorescent Umwelt, v bivši stavbi SDK na Trgu Leona Štuklja v Mariboru, katera je svojo otvoritev doživela 10. januarja 2014.

 

Preberi več

Ali naj spizdimo?

Ali naj spizdimo? (foto: Rok Kušlan)Verjetno tudi vi poznate koga, ki je lani s trebuhom za kruhom šel v beli svet. Vsaj na retorični ravni ste si pravtako verjetno zamislili, da so  konkurenti ljubi nam domači državi hitreje znašli pri izhodu iz krize, ki vsaj od 2009 upravičuje nestabilne razmere. Po lanskoletni napovedi o burni in protestno nemirni zimi ter premikih na političnem polju bomo progresivnim silam očetnjave zastavili vprašanje, ali naj spizdimo ali ostanemo tukaj. Gostje okrogle mize bodo Urška Breznik (Iniciativa za demokratični socializem) v mariborskem studiu in Dušan Keber (Solidarnost), Rok Deželak (Piratska stranka Slovenije), Matej Tonin (Državni zbor), Peter Petrovčič (VLV gibanje Kričač) in Dušan Plut (TRS) v ljubljanskem studiu. V ponedeljek, 6. 1. '14 med osmo in deveto, okrogla miza na Radiu Študent in radiu MARŠ pod vodstom Roka Kušlana in Arnolda Marka. 


95,9MHz danes

Tedenski plan >>

Kontakti

Logotip

Gosposvetska cesta 87b,
2000 Maribor
telefon: 02 707 20 03 
e-pošta info(na)radiomars.si

 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ,
zadolžen za diktaturo

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ,
urednik s polno odgovornostjo

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ,
vodja organizacije in izvedbe programa

 

Odprto glasbeno uredništvo 
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.